Gehackt! Content Management Systemen (CMS) zoals Joomla! en WordPress worden steeds vaker gehackt

Website beveiliging

Het komt steeds vaker voor dat websites worden gehackt. Website beveiliging een must!

Voorheen werden vaak grote website’s gehackt, maar tegenwoordig zijn ook de kleine websites populair voor hackers. Website beveiliging is dus zeer belangrijk om online te blijven.

Meerwaarde om een website hacken?
Tegenwoordig worden er steeds meer kleine websites gehackt die niet goed beveiligd zijn. Hackers doen dit niet om de eigenaar lastig te vallen, maar omdat ze de servers willen gebruiken waar de website gehost wordt. Websites worden dan gebruikt voor het verspreiden van virussen en/of malware. In veel gevallen worden gehackte sites ook gebruikt om links naar andere websites te plaatsen waar de hacker geld voor ontvangt. Website’s met een verouderd CMS zijn vaak slachtoffer, wij raden klanten dan ook altijd aan om hun website up-to-date te houden.

Hoe doet een hacker dit?
Hackers zoeken een zwakke plek in de software van je website en zetten dan één of meerdere bestanden op de server of plaatsen kwaadaardige code in bestaande bestanden. Zorg er dus altijd voor dat je de laatste updates hebt en laat zo geen deuren open staan voor de hackers.

Wie is aansprakelijk voor een gehackte website?
Op het moment dat een website gehackt is moet er eerst gekeken worden naar de schade van de website. In de meeste gevallen is het grotendeels eigen schuld en kan schade niet verhaald worden op een derde. Wel kan er gekeken worden naar de verantwoordelijke voor de updates van de CMS systemen is dat de web beheerder of de eigenaar zelf.

Hoe voorkom je dat je website gehackt wordt?
Een aantal oplossingen die je website kunnen beschermen zijn:

  • Updates controleren en uitvoeren
  • Regelmatig een back-up maken van je website
  • Extra beveiliging Plugins of Modules installeren

Dit is allemaal zelf te doen of schaf voor een WordPress website beveiliging aan bij Mikromedia.

Wat houdt website beveiliging voor WordPress bij Mikromedia in:

– Dagelijkse back-up van de website
– 10 bewaarde back-ups
– Wekelijks installatie updates WordPress incl. Plugins

Website toch gehackt?
Is je website toch gehackt, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden voor reparatie te bekijken.

Kosten voor website beveiliging door Mikromedia:

  • Nieuw 365 dagen pakket: incl. 10GB Hosting + 1 domeinnaam (.nl .com .eu) + 1 Office 365 Essentials box + dagelijkse backup en installatie updates WordPress met Plugins: € 365,- per jaar (excl. btw).

Overige info
Heb je een WordPress website elders gehost en wil je deze verhuizen naar Mikromedia is dat geen enkel probleem. Heb je een Joomla! website en wil je deze laten ombouwen naar WordPress? Ook dit is geen enkel probleem. Neem contact op voor de mogelijkheden en een eventuele passende prijs.

Website controle
De Safe Browsing-technologie van Google onderzoekt dagelijks miljarden URL’s, op zoek naar onveilige websites. Elke dag ontdekken ze bij Google duizenden nieuwe onveilige sites; waarvan er veel bestaan uit legitieme websites die zijn gehackt. Wanneer ze bij Google onveilige websites detecteren, geven ze waarschuwingen weer in Google Zoeken en in webbrowsers. U kunt zoeken om te controleren of het momenteel gevaarlijk is een bepaalde website te bezoeken via deze link.