Update Privacy Statement GDPR (AVG)

Graag informeren wij u over de nieuwe wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) welke aanstaande vrijdag 25 mei in werking treedt. Aangezien wij uw privacy ontzettend belangrijk vinden, hebben ook wij ons privacy statement aangepast.

Bekijk hier het vernieuwde Privacy Statement van Mikromedia met daarin informatie over uw privacy rechten, bewaartermijn, cookies, verwerkingen van persoonsgegevens en de verwerkers van de persoonsgegevens.

Nieuw: HTTP/2

De afgelopen weken is er druk gewerkt om HTTP/2 beschikbaar te maken. HTTP/2 is een nieuwe versie van het protocol dat je gebruikt om websites te bezoeken (https://) en maakt je website sneller en veiliger. HTTP/2 wordt automatisch gebruikt als je domeinnaam een SSL-certificaat van Mikromedia heeft.

Café Bie Alois Online!

Lowieke is nog mieër online! www.biealois.nl is live. Op de website van Café Bie Alois kunt u terecht voor alle vlogs, aankomende evenementen, het reserveren van een rondleiding in het Brand Bier museum van Alois, het reserveren van diverse buffetten bij Café Bie Alois of op een andere locatie, reserveren voor vergaderingen, gewoon om een keer de bel te doen luiden en nog veel meer!

Voor de uitstraling is gekozen voor een gezellige boel bewegende attributen. Qua techniek is alles uit de kast gehaald, zoals de veilige SSL/HTTPS verbinding, responsive design voor een perfecte weergave op tablet en smartphone en hosting op onze nieuwe servers met SSD harde schijven en voldoende geheugen!

Neem eens een kijkje en zegt ‘t voort!

www.biealois.nl

Gratis SSL certificaat bij elke nieuwe domeinnaam

Vanaf vandaag is het bij ons mogelijk om gebruik te maken van Let’s Encrypt. Dit is een gratis dienst waarmee je gemakkelijk SSL-certificaten voor je domeinnamen activeert. Voor nieuwe domeinnamen zal dit automatisch gaan. Voor bestaande domeinnamen dien je contact met ons op te nemen voor de mogelijkheden.

Wat is een SSL Certificaat?

Een SSL certificaat zorgt voor een versleutelde verbinding (https) tussen de bezoeker en je website, op deze manier worden alle gegevens veilig verstuurd (denk aan klant informatie, login informatie en online betalingen). Naast extra veiligheid en betrouwbaardere uitstraling is er nog een belangrijk voordeel, Google heeft namelijk aangekondigd websites die beveiligd zijn met een SSL certificaat hoger te gaan opnemen in de zoekresultaten ten opzichte van websites die geen SSL certificaat hebben! Websites met een SSL certificaat worden gekenmerkt door een slotje (standaard certificaat) naast het website adres in de browser of een groene balk in de browser (EV certificaat). Heb je een webshop of andere e-commerce website? Dan ben je volgens de wet bescherming persoonsgegevens zelfs verplicht om je site met SSL te beveiligen.

Bekijk de prijzen voor SSL

Website www.hetmerthoes.nl online!

“In het zuiden des lands, om precies te zijn midden in het smalste stukje van Nederland is onlangs een nieuwe B&B geopend. Het Limburgse stadje Susteren, in de gemeente Echt-Susteren heeft daarmee een nieuwe locatie in huis.”


Wederom is gekozen om de website responsive op te zetten i.v.m. de mogelijkheden op mobiele apparaten. Zo kan er o.a. door de foto’s “geswiped” worden.

Neem eens een kijkje op de website!

Chantalle & Jim, Edith & Nick wensen wij veel succes met ‘t Merthoes | Bed & Breakfast!

www.robedo.nl in een nieuw responsive jasje

De website is in een nieuw jasje gestoken met een fris design. In de nieuwe opzet hebben we de menustructuur overzichtelijker gemaakt en de website is tevens geheel responsive, wat wil zeggen dat de website uitstekend te bekijken is op elk apparaat.

Neem snel een kijkje en zie of Robedo Cleaning ook voor uw bedrijf diensten kan verlenen!

Gehackt! Content Management Systemen (CMS) zoals Joomla! en WordPress worden steeds vaker gehackt

Website beveiliging

Het komt steeds vaker voor dat websites worden gehackt. Website beveiliging een must!

Voorheen werden vaak grote website’s gehackt, maar tegenwoordig zijn ook de kleine websites populair voor hackers. Website beveiliging is dus zeer belangrijk om online te blijven.

Meerwaarde om een website hacken?
Tegenwoordig worden er steeds meer kleine websites gehackt die niet goed beveiligd zijn. Hackers doen dit niet om de eigenaar lastig te vallen, maar omdat ze de servers willen gebruiken waar de website gehost wordt. Websites worden dan gebruikt voor het verspreiden van virussen en/of malware. In veel gevallen worden gehackte sites ook gebruikt om links naar andere websites te plaatsen waar de hacker geld voor ontvangt. Website’s met een verouderd CMS zijn vaak slachtoffer, wij raden klanten dan ook altijd aan om hun website up-to-date te houden.

Hoe doet een hacker dit?
Hackers zoeken een zwakke plek in de software van je website en zetten dan één of meerdere bestanden op de server of plaatsen kwaadaardige code in bestaande bestanden. Zorg er dus altijd voor dat je de laatste updates hebt en laat zo geen deuren open staan voor de hackers.

Wie is aansprakelijk voor een gehackte website?
Op het moment dat een website gehackt is moet er eerst gekeken worden naar de schade van de website. In de meeste gevallen is het grotendeels eigen schuld en kan schade niet verhaald worden op een derde. Wel kan er gekeken worden naar de verantwoordelijke voor de updates van de CMS systemen is dat de web beheerder of de eigenaar zelf.

Hoe voorkom je dat je website gehackt wordt?
Een aantal oplossingen die je website kunnen beschermen zijn:

  • Updates controleren en uitvoeren
  • Regelmatig een back-up maken van je website
  • Extra beveiliging Plugins of Modules installeren

Dit is allemaal zelf te doen of schaf voor een WordPress website beveiliging aan bij Mikromedia.

Wat houdt website beveiliging voor WordPress bij Mikromedia in:

– Dagelijkse back-up van de website
– 10 bewaarde back-ups
– Wekelijks installatie updates WordPress incl. Plugins

Website toch gehackt?
Is je website toch gehackt, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden voor reparatie te bekijken.

Kosten voor website beveiliging door Mikromedia:

  • Nieuw 365 dagen pakket: incl. 10GB Hosting + 1 domeinnaam (.nl .com .eu) + 1 Office 365 Essentials box + dagelijkse backup en installatie updates WordPress met Plugins: € 365,- per jaar (excl. btw).

Overige info
Heb je een WordPress website elders gehost en wil je deze verhuizen naar Mikromedia is dat geen enkel probleem. Heb je een Joomla! website en wil je deze laten ombouwen naar WordPress? Ook dit is geen enkel probleem. Neem contact op voor de mogelijkheden en een eventuele passende prijs.

Website controle
De Safe Browsing-technologie van Google onderzoekt dagelijks miljarden URL’s, op zoek naar onveilige websites. Elke dag ontdekken ze bij Google duizenden nieuwe onveilige sites; waarvan er veel bestaan uit legitieme websites die zijn gehackt. Wanneer ze bij Google onveilige websites detecteren, geven ze waarschuwingen weer in Google Zoeken en in webbrowsers. U kunt zoeken om te controleren of het momenteel gevaarlijk is een bepaalde website te bezoeken via deze link.

No More Ransom: nieuw platform in strijd tegen cybercriminaliteit

Auteur: Pim Hilferink
Bron: ChannelConnect

De Nederlandse Nationale politie, Europol, Intel Security en Kaspersky Lab hebben hun krachten gebundeld en een nieuw initiatief gelanceerd onder de naam No More Ransom. Dit is een nieuwe stap in de samenwerking tussen wetshandhavingsdiensten en de particuliere sector om gezamenlijk ransomware te bestrijden. No More Ransom is een nieuwe online portal, gericht op het informeren van het publiek over de gevaren van ransomware. Bovendien helpt het slachtoffers om hun gegevens te herstellen zonder losgeld te betalen aan de cybercriminelen.

Ransomware is een steeds grotere bedreiging voor de rechtshandhaving in de EU: bijna tweederde van de EU-lidstaten doet onderzoek naar deze vorm van malware-aanvallen. Hoewel vaak gericht tegen apparaten van individuele gebruikers, worden ook bedrijven en zelfs overheidsnetwerken getroffen. Het aantal slachtoffers groeit in een alarmerend tempo: volgens onderzoek van Kaspersky Lab steeg het aantal door cryptoware aangevallen gebruikers met 550 procent, van 131.000 in 2014-2015 tot 718.000 in 2015-2016. In Nederland ging dit zelfs van 814 naar 9.967, een stijging van maar liefst 1.224 procent.

NoMoreRansom.org
Het doel van de portal www.nomoreransom.org is het bieden van een nuttige online bron voor slachtoffers van ransomware. Gebruikers vinden er informatie over ransomware, hoe het werkt en, belangrijker nog, hoe zich ertegen te beschermen. Bewustwording is essentieel, aangezien er geen decryptie-tools zijn voor alle momenteel bestaande vormen van malware. Als u besmet raakt, is de kans groot dat de gegevens voor eeuwig verloren zijn gegaan. Bewust gebruik maken van internet door een aantal eenvoudige cyberbeveiligingstips te volgen, kan infectie helpen voorkomen.
Het project levert gebruikers tools die hen kunnen helpen hun gegevens te herstellen, zodra deze zijn vergrendeld door criminelen. In de beginfase bevat de portal vier decryptie-tools voor verschillende soorten malware, waarvan de nieuwste in juni 2016 werd ontwikkeld voor de Shade-variant.

Door nauw samen te werken en informatie te delen tussen verschillende partijen, werd de Shade command & control server in beslag genomen die door de criminelen werd gebruikt om decryptiesleutels op te slaan, waarna de sleutels werden gedeeld met Kaspersky Lab en Intel Security. Dit hielp hen een speciale tool te ontwikkelen die slachtoffers kunnen downloaden via de No More Ransom portal, zodat ze hun gegevens kunnen herstellen zonder de criminelen te betalen. De tool bevat meer dan 160.000 sleutels.

Publiek-private samenwerking
Het project is opgezet als een niet-commercieel initiatief, gericht op het onder één paraplu samenbrengen van openbare en particuliere instellingen. Als gevolg van de veranderende aard van ransomware, omdat cybercriminelen op regelmatige basis nieuwe varianten ontwikkelen, staat de portal open voor samenwerking met nieuwe partners.

Meer informatie: www.nomoreransom.org